e-learningový kurz Metodika mezinárodních projektů eTwinning začíná 18. března

Každé pololetí pořádá Národní podpůrné středisko elearningový kurz metodiky mezinárodních projektů eTwinning. Učitelé, kteří nemají možnost zúčastnit se prezenčního semináře, si tak mohou z pohodlí domova vyzkoušet realizaci mezinárodní spolupráce a naučit se pracovat v prostředí virtuální třídy TwinSpace.

Kurz je určen pro učitele MŠ, ZŠ a SŠ z České a Slovenské republiky, takže v jeho rámci vznikají opravdová mezinárodní partnerství. Po dobu 6 týdnů plní účastníci úkoly v 6 modulech, které je provedou celým procesem eTwinningového projektu od vyhledání partnera, přes plánování, komunikaci, realizaci drobných aktivit až po závěrečné zhodnocení. Jako bonus si pak absolventi odnášejí i dovednost používat zajímavé on-line nástroje využitelné ve výuce.

V rámci modulů pracují účastníci vlastním tempem a využívají pomoc tutorů (zkušených učitelů – ambasadorů aktivity eTwinning), kteří jsou jim dle potřeby k dispozici nejen v TwinSpace, ale i na e-mailu, skypu nebo telefonu. Celý kurz zahajuje úvodní webinář v podvečerních hodinách, další on-line setkání následuje po 3. modulu.

Jarní kurz začíná v pondělí 18. března 2019. Přihlásit se můžete ZDE.

Po absolvování celého kurzu získají účastníci certifikát. Kurz je pro učitele zdarma.